top of page

Escape game Curiosum

Tijdens de eerste Lockdown in maart 2020 heb ik besloten om te gaan kijken naar de mogelijkheden voor escape rooms die je thuis kan spelen. Hierbij heb ik voornamelijk onderzoek gedaan naar de huidige markt en wat de kernwaarden zijn voor een goed functionerende escape room. Aan de hand van verschillende interviews en observaties heb ik data verzameld van zowel escape room spelers en eigenaren. Uit dit onderzoek zijn uiteindelijk vijf ontwerprichtlijnen opgesteld die ik verwerkt heb in deze escape game.


  1. Heldere uitleg die verwerkt zit in het verhaal en niet te moeilijk is voor de spelers.

  2. Gebruik maken van (3D)audio/video.

  3. Betrek de speler bij het verhaal (interactief element).

  4. Het verhaal (spel) moet zich kunnen afspelen in elke (Woonkamer) kamer.

  5. Het verhaal is gebaseerd op een misdaad of mysterie.


Met deze richtlijnen heb ik een nieuw concept ontwikkeld dat zoveel mogelijk onderdelen van een echte escape room gebruikt voor een beleving die je veilig thuis kan spelen.

puzzel 03 KRUIS.jpg
Project Curisoum: About
Project Curisoum: Pro Gallery

Een mysterieus artefact

In mijn ontwerp wordt gebruik gemaakt van een fysieke puzzel en verschillende online logboeken met beeld en geluid die je het gevoel geven dat je onderdeel bent van het verhaal.
Een politieagent heeft een mysterieus artefact naar je opgestuurd die hij niet geopend krijgt. Jij bent zijn laatste hoop om deze puzzel op te lossen. Eenmaal de puzzel geopend kom je erachter dat er een raar briefje in zit die je stuurt naar de website waar allemaal logboeken staan over dit artefact.
het blijkt een vloek te zijn die je heb losgelaten in je eigen huis. Aan jou de taak om de vloek te verbreken. Of is het wel een vloek?...

Project Curisoum: About