Search
  • Peter Munne

De NRC experience.

NRC heeft aangegeven dat ze het nieuws persoonlijker willen aanbieden bij de lezer en dat NRC de filter bubbel wil voorkomen.


Ik heb met mijn team aan de hand van een concurrentie analyse gekeken naar andere kranten en kwam tot de conclusie dat NRC weinig tot geen gebruik maakt van verschillende media. Dit in tegenstelling tot andere kranten zoals het ad of de telegraaf die dagelijks veel nieuwsitems op video uitbrengen. Echter blijft NRC op de achtergrond als het komt op het nieuws aanbieden via verschillende technieken.


Aan de hand van deze informatie heb ik besloten om onderzoek te doen naar nieuwe technieken om het nieuws te presenteren. Door gebruik te maken van nieuwe technieken willen we aan de lezer laten zien dat NRC mee gaat met de laatste technische ontwikkelingen en nog steeds hun imago zullen behouden als een serieuze krant die kwaliteit journalistiek levert.


Uit vele verschillende technieken zijn we uiteindelijk gekomen bij het gebruik maken van virtual reality en 360 graden video projecties.

Met deze technieken kunnen we de lezer persoonlijk betrekken bij het nieuws. De lezers leest het nieuws niet maar beleeft het zelf. De lezer staat zelf midden in het nieuws.


Er zijn hiervoor uiteindelijk 2 belevingen die aangeboden kunnen worden bij de abonnement houder en niet abonnement houder van NRC.Logo's voor de 2 concepten


1. de NRC experience ( een 360 video mapping dome ). De dome kan op verschillende locaties ingezet worden en het nieuws aanpassen aan de omstandigheden. Uit verschillende interviews is gebleken dat lezers het belangrijk vinden om ook het nieuws te lezen dat niet op de voorpagina staat. Het is belangrijk om te laten zien dat er op een dag nog meer gebeurt dan alleen de standaard kranten koppen die bij elke krant te zien zijn. In de dome zal de lezer dan ook het nieuws zien dat zich af heeft gespeeld tijdens al het voorpagina nieuws. Deze experience zal de bezoeker uiteindelijk beleven aan de hand van video, geluid, licht, water en geur.


Maquette NRC experience


2. NRC virtual reality. alle videos die gemaakt worden voor de NRC experience kunnen de lezers van NRC ook thuis ervaren. Abonnement houders zullen een vr bril ontvangen en kunnen simpel met hun smartphone deze experience thuis vanuit hun luie stoel beleven. De vr experience is gekoppeld aan de NRC app.

Door gebruik te maken van dit ontwerp dat tot nu toe nog door geen enkele krant gebruikt is, kan NRC het nieuws persoonlijker brengen bij de lezer.

En niet abonnee houders op een leuke manier kennis laten maken met NRC.

#Concept #NRC #prototyping #visualdesign #pitch

169 views

©2020 by Peter Munne.